Info

SQUEEZE is een methode van JES vzw over online identiteit met een vaste duur van 100 minuten. Concreet testen tieners van 10 tot 13 jaar oud individueel het prototype van het nieuwe online-platform ‘Squeeze’ op tablets of laptops uit, om vervolgens op basis van hun feedback en specifieke situaties in groep of klasverband te reflecteren over hun gedrag online en het gebruik van sociale media.

De methode Squeeze wordt met de digitale handleiding via deze site gratis aangeboden.

 • Aan iedereen die met Squeeze zelfstandig aan de slag wil gaan, raden we aan om de handleiding zeer grondig door te nemen en de korte versie van Squeeze, toegankelijk voor begeleiders via de MySqueeze, uit te testen op de beschikbare toestellen. Behalve voeling met de doelgroep, vereist de zelfstandige begeleiding van Squeeze ook enige kennis van digitale trends en sociale media!
 • Vanuit JES bieden we vormingen voor groepen leerkrachten of begeleiders aan om de volledige methode op maat van je doelgroep te gebruiken en alle behandelde thema’s inzake mediawijsheid daarbij efficiënt te bespreken. Voor een halve dag vorming (max 20 personen) is de kostprijs 350 euro, voor een volledige vormingsdag 600 euro.
 • Als school/organisatie kunt u er ook voor kiezen om JES in te schakelen voor de begeleiding van de methode (2 aansluitende lesuren) in je klas voor de kostprijs van 80 euro per sessie, eventuele vervoersonkosten niet inbegrepen.

 • DE METHODE & DOELSTELLINGEN
  EINDTERMEN
  METEEN AAN DE SLAG
  CREDITS
  CONTACT & AANVRAGEN
  Voor meer informatie en aanvragen kan u mailen naar squeeze@jes.be of bellen naar 00324116683 en vragen naar Lennert Mottar of Ismet Blakaj
  DOWNLOADS

  Hier kan je documenten downloaden die je kan gebruiken om de Squeeze-methode zelfstandig te begeleiden. Deze documenten en de inhoud daarvan mag je niet zonder de toestemming van JES vzw veranderen of verspreiden, en dit op gelijke welke manier.

  1.Squeeze-Doelgroepdoelstellingen.pdf
  2.Squeeze-theGame.pdf
  3.Squeeze-Starten.pdf
  4.Squeeze-Methodiekfiches.pdf
  5.Squeeze-Slides-nabespreking
  6.Squeeze-Verwerkingsopdrachten.pdf
  7.Squeeze-Evaluatie.pdf
  8.Squeeze-Begrippenlijst.pdf
  9.Squeeze-Volledige-Handleiding-1.pdf